Projektet i Nr. Lyngby

Bilag til ansøgning - GroundPlug

Projektet i Nr. Lyngby

_

Den 27. september 2018 var en stor dag for Nr. Lyngby Kystlag, GroundPlug® Biologisk Kystsikring™ og PileByg. Det var nemlig dagen, hvor en længe afventet godkendelse Kystdirektoratet på 130 meter Biologisk Kystsikring mellem nedkørslen og den gamle gravplads kom i hus.

Projektet bliver det første store biologiske kystsikringsprojekt i Danmark, som skal udføres af GroundPlug® Biologisk Kystsikring™ ved den jyske vestkyst.

Nr. Lyngby Kystlag, som består af 8 grundejere, er gået sammen om at sikre de 130 meter, som ligger foran 7 af de 8 grundejeres huse. I 2017 mistede grundejeren tættest på nedkørslen sidst hus, da hun blev påbudt af kommunen at rive det ned, pga. nedstyrtningsfare ved skrænten.

Se nyhedsindlægget her: https://www.tv2nord.dk/artikel/nu-rives-noerre-lyngby-hus-ned-inden-havet-tager-det

Onsdag den 31. oktober påbegyndte GroundPlug® Biologisk Kystsikring™ og PileByg kystbeskyttelsesarbejdet for Nr. Lyngby Kystlag for at sikre, at flere huse ikke styrter i havet på Nr. Lyngby Strand. Når projektet er kommet godt i gang og kystbeskyttelsesanlægget begynder at tage form, inviterer GroundPlug® Biologisk Kystsikring™ sammen med PileByg og Nørre Lyngby kystlag, lokale, presse og andre interesserede til at komme forbi på stranden og høre med om projektet. Da det som bekendt blæser godt på ved Vesterhavet vil det eksakte tidspunkt for pressemødet blive annonceret med 2-3 dages varsel i en af de kommende uger.

Følg med i processen på projektets facebook gruppe eller se de seneste nyheder fra medier og projektgruppen her på siden.

Demonstration af GroundPlug® Biologisk Kystsikring™ med Pilebyg på Villerupgaard

Der var også mødt mange lokale op, da GroundPlug® Biologisk Kystsikring™ sammen med PileByg A/S demonstrerede den biologiske kystsikringsmetode i fuld størrelse ved Åben Herregård på Villerupgaard d. 28. september. Her havde PileByg skabt en fuldstørrelses demonstration af et udsnit af det kystbeskyttelsesanlæg, som skal etableres på Nørre Lyngby Strand.